1) Digitaal factureren is makkelijker & sneller

Bedrijven kunnen facturen per post of per e-mail versturen. Vaak zien wij dat facturen in Excel of Word opgemaakt worden. Dit zorgt regelmatig voor verkeerde gegevens op de factuur alsook factuurnummers die dubbel gebruikt worden. Dit kan echter veel éénvoudiger en sneller. Bij geïntegreerde elektronische facturatie worden facturen automatisch voorzien van een factuurnummer. Dubbele nummering is bijgevolg niet mogelijk. Verwerking en betaling van digitale facturen gaat sneller dan bij papieren facturen. Een factuur hoef niet meer te worden geprint en verzonden per post. Digitale facturen worden sneller ontvangen door de juiste persoon en daardoor vaak sneller betaald.

2) Digitaal factureren is goedkoper

Digitale facturen leveren direct een besparing op omdat er geen papier en postzegel meer nodig is. Wat men vaak over het hoofd ziet is dat een digitale factuur minder handeling vergt dan een papieren factuur. De factuur hoeft niet afgedrukt en verzonden te worden per post. Dat scheelt tijd en geld omdat er minder werk hoeft te worden gedaan. Indien u een 500 tal facturen per jaar verzend dan lopen deze kosten al snel op tot 3.000 euro per jaar.

3) Minder fouten

Bij het digitaal factureren zijn er minder stappen en is er bijgevolg minder kans op fouten. Zoals bijvoorbeeld verkeerde adressering, kwijtraken van een papieren factuur, … .

4) Meer controle

Er is meer controle en overzicht bij het digitaal verzenden van facturen. De software registreert het nummer en de datum van verzending. Ook eventuele aanmaningen worden geregistreerd.

5) Minder behandeling en sneller archivering

Door de digitale facturatie neemt de verwerkingskost af. De factuur afdrukken, in enveloppen stoppen en voorzien van een postzegel is niet meer nodig. Ook het ontvangen van digitale facturen zorgt voor minder werk. De administratieve verwerking is dus een stuk lager. Dit zorgt er mee voor dat het verzenden en ontvangen van digitale facturen een besparing van tijd met zich meebrengt en dus ook kostenbesparend is.

6) Elektronische facturatie is beter voor het milieu

Door het verzenden van elektronische facturen beperken we het verbruik van papier. Ook de C02 uitstoot daalt door het digitaal factureren.

Conclusie

Het elektronisch versturen van facturen heeft verschillende voordelen. Wij raden dan ook aan om gebruik te maken van facturatiesoftware. Indien u wenst kunnen wij u bijstaan in het digitaliseren van uw facturatie.