Digitale facturatie

Wat zijn de voordelen van digitale facturatie?

Digitale facturen worden steeds belangrijker in onze moderne wereld vanwege de vele voordelen die ze bieden. Ten eerste zijn digitale facturen efficiënter dan papieren facturen. Ze kunnen automatisch worden gegenereerd en verzonden, waardoor kostbare tijd en middelen worden bespaard. Dit betekent ook dat de kans op menselijke fouten wordt verminderd, aangezien de facturatieprocessen zijn geautomatiseerd.

Daarnaast zijn digitale facturen milieuvriendelijker dan papieren facturen. Het gebruik van papier wordt verminderd, wat bijdraagt aan de inspanningen voor het behoud van het milieu en duurzaamheid.

Een ander belangrijk voordeel van digitale facturen is dat ze veiliger zijn dan papieren facturen. Papieren facturen kunnen gemakkelijk verloren gaan, gestolen worden of in verkeerde handen terechtkomen. Digitale facturen worden daarentegen opgeslagen op beveiligde servers en kunnen alleen door geautoriseerde personen worden geopend.

Tot slot bieden digitale facturen bedrijven en hun klanten meer flexibiliteit en gemak. Klanten kunnen digitale facturen eenvoudig opslaan en organiseren op hun computer of mobiele apparaat, wat zorgt voor een gestroomlijnd en georganiseerd facturatieproces. Bedrijven kunnen ook gemakkelijk facturen volgen en betalingen innen met behulp van digitale facturatie-oplossingen.

Kortom, digitale facturen zijn de toekomst van de facturatie-industrie en bieden een efficiënte, milieuvriendelijke, veilige en flexibele oplossing voor bedrijven en hun klanten.

Ondertussen is Peppol steeds belangrijker aan het worden. Indien u hulp wenst met het opzetten van de digitale flow binnen je onderneming (digitaal ontvangen van documenten, digitaal opstellen van facturen en offertes) kan je ons steeds contacteren.

Wat is Peppol?

Het Peppol-netwerk maakt het mogelijk om wereldwijd elektronische facturen te versturen en te ontvangen. Om toegang te hebben tot het Peppol netwerk moet u zich aansluiten tot een access point.

YUKI is reeds geschikt als een access point om de facturen te ontvangen en te verzenden via het Peppol netwerk.

Wat is een UBL Factuur?

UBL facturen zijn facturen die aan een universeel formaat voldoen.

Dit voorkomt dat u als ondernemer de facturen nog moet inscannen om aan te leveren in YUKI. UBL-facturen kunnen aangevraagd worden bij sommige leveranciers.  De facturen die via PEPPOL verzonden worden maken eveneens gebruik van het UBL-formaat.

U kan zelf UBL-facturen maken via YUKI of eventuele andere softwareoplossingen. Als u hier hulp voor wenst kan u ons contacteren.

Vragen over dit bericht?

Heb je bijkomende vragen over dit bericht? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We helpen je graag verder!

©  Tudors Accountancy BVBA